Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Sosyal medya yönetimi; Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Youtube ve Pinterest gibi sosyal medya sitelerinde çevrimiçi içeriğinizi yönetme işlemidir. Uzun yıllardır bu sektörde hizmet veren firmamız, tecrübeli ekip kadrosu ile sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Birçok marka ve firma, bizimle çalışmak için iletişime geçiyor.
Sosyal Medya Yönetimi
Sosyal Medya Yönetimi

Profesyonel Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal platformlardan maksimum verimi elde etmek için TeknoMina Bilişim firmamızın profesyonel sosyal medya ekibinden destek almalısınız. Hedef kitle analizini yapan uzmanlarımız, markanızın farkındalığını arttırmak için firmanıza destek veriyoruz. Düzenli olarak rapor sunacak sosyal medya yönetimi uzman ekibimiz, istatistiksel analizler ile takipçilerinizi arttırma konusunda size danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bizden alacağınız profesyonel destek ile markanızın tanınırlığını artırabilir, hedef kitlenizi genişletebilirsiniz.

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?

Milyonlarca üye kullandığı sosyal platform alanlarında yerinizi garanti etmek istiyorsanız kesinlikle destek almalısınız. Günümüzde gazetelerin, televizyonların yerini sosyal medya platformları almış durumdadır.
Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?
Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?
Özellikle son dönemde oldukça yoğun olarak kullanılan Tiktok vb. sosyal platformlarda, takipçilerinizin dikkatini çekmek için yapmanız gerek bazı ipuçlarını maddeler halinde yazalım.
Bir planlamanız olmalı ve ona bağlı olarak stratejiler geliştirmelisiniz.
Faaliyet alanınıza göre rakiplerinizi iyi analiz etmeli, farkınızı ortaya koymalısınız.
Amacınız doğrultusunda hedefler koymalı, ulaşmak için de titizlikle çalışmalısınız.
İçerikleriniz hedef kitlenizin ilgi alanını kapsamalı ve mesajınız yerine ulaşmalıdır.
Reklam çalışmalarına uygun bütçe belirlemeli ve hedef kitlenizi doğru seçmelisiniz.
Düzenli aralıklarla rapor çıkarmalı ve sonuçlarına göre çalışmalarınızı revize etmelisiniz.
TeknoMina Bilişim firmamız, danışmanlık verdiği müşterilerine yukarıdaki maddelere dikkat eder ve müşterilerinin aldığı hizmetten memnun kalması için gerekli bütün çalışmaları yapar. 

Sosyal Medyada Nasıl Başarılı Olunur?

Trend olan sosyal medya paylaşımlarına veya videolarına bakıldığı zaman, günün şartlarını iyi okuyan, toplumun ortak duygularını yansıtan mesajlar içerdiğini fark edilir.
Sosyal Medyada Nasıl Başarılı Olunur?
Sosyal Medyada Nasıl Başarılı Olunur?
Seçtiğiniz ürünler markanızı yansıtıyor ve mesajınız hedefine ulaşıyorsa başarılı olmuşsunuz demektir. Milyonlarca izlenen bir Youtebe videosu, yüzbinlerce beğeni alan bir tweet ya da sıra dışı bir İnstagram paylaşımının ortak özellikleri göz önüne alınarak bazı sonuçlar çıkarabilirsiniz:
Farklı bir bakış açısı,
Doğru kelimeleri seçmek, 
Ortak düşünceleri yansıtmak,
Kitlelerin hassasiyetlerine vurgu yapmak,
Gibi uzatabileceğimiz çok sayıda madde sayılabilir. TeknoMina Bilişim firması olarak, danışmanlık verdiğimiz firmaların sosyal medya yönetimi konusunda gerekli bütün destekleri veriyoruz.
Sosyal medya hesaplarını açıyoruz.
Faaliyet alanına uygun içerikler geliştiriyoruz.
Düzenli aralıklarla paylaşım yaparak hesapları aktif tutuyoruz.
Post ve story paylaşımlarıyla markanın farkındalığını arttırıyoruz.
Gerçek takipçi sayısını arttırmak için gerekli desteği veriyoruz.
İçerik veya ürünlerinize uygun hedef kitleden geri dönüşler sağlayacak çalışmaları yapıyoruz.
Sosyal medya yönetimi konusunda profesyonel destek verdiğimiz müşterilerimizin memnuniyet oranı da oldukça yüksektir. Zira en kaliteli hizmeti sunduğumuz müşterilerimizin ziyaretçilerinden aldıkları olumlu geri dönüş oranı da işimizi ne kadar doğru yaptığımız gösteriyor.

Sosyal Medya Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

Öncellikle doğru platformu seçmeniz gerekiyor. Ürün tanıtımı yapan bir firma iseniz, kaliteli içerik ile oluşturulmuş bir video ile milyonlarca kişiye ulaşabilirsiniz.  Kitlelerin dikkatini çekebilecek alanlara yönelmelisiniz. Fenomen hesapların en dikkat çeken özellikleri, yeni şeyler denemeleridir. Trend olacak ve bir anda geniş kitlelere ulaşacak doğru paylaşımlar ile siz de amacınıza ulaşabilirsiniz.
Sosyal Medya Stratejisi Nasıl Oluşturulur?
Sosyal Medya Stratejisi Nasıl Oluşturulur?
En fazla yapılan hatalardan bir tanesi hedef kitlenin yanlış belirlenmesidir. Takı markası iseniz vereceğiniz reklam spor içerikli hesaplara gitmemelidir. Aksi taktirde şansınız yok denecek kadar azdır. Paylaşımlarınızı düzenli aralıklarla yapmanız taktirde ilgili platform tarafından öne çıkarılabilirsiniz. TeknoMina Bilişim sosyal medya yönetimi uzmanlarımız, markanıza uygun strateji belirleyerek, faaliyet gösterdiğiniz sektörde fark yaratmanızı sağlayabilir. 

Sosyal Medya Takibi Nasıl Yapılır?

En önemli faktörlerden bir tanesi de kullanıcıları iyi tanımaktır. Konuşma içerikleri iyi analiz edilmeli ve en çok hangi platformda paylaşıldığı tespit edilmelidir.
Sosyal Medya Takibi Nasıl Yapılır?
Sosyal Medya Takibi Nasıl Yapılır?
Trendleri doğru takip ederek, kullanıcıların ilgi alanlarının doğru belirlenmesi gerekmektedir. Veri analizini yaparak, bütün olasılıklara göre strateji belirlemelisiniz. Kullanıcıların en fazla hangi saatlerde giriş yaptıkları tespit edilmeli ve paylaşımlarına göre içerik belirlenmelidir.

Sosyal Medya Takipçi Sayısı Nasıl Arttırılır?

Her şeyden önce kullandığınız platformun bütün özelliklerini çok iyi bilmelisiniz. 
Takipçilerinizle düzenli iletişim sağlayarak hesabınızı aktif tutmalısınız.
Konu içeriğine uygun hashtag kullanmalısınız.
Faaliyet alanınıza göre markanızın tanıtımını yapmalısınız.
Story paylaşımlarınızı doğru yapmalısınız.
Görsel ölçüleri doğru ve görseliniz kaliteli olmalıdır.
Yapılan araştırmalar sonucu aktif olarak kullanılan hesapların takipçi sayısının düzenli olarak arttığını göstermektedir. En iyi örneklerden bir tanesi de eski ABD Başkanı Donald Trup. Düzenli olarak takipçisi artan sosyal medya hesaplarını analiz eden uzmanların çıkardıkları sonuçları iyi irdelemek gerekiyor. TeknoMina Bilişim firması olarak takipçi sayınızı arttırmak için gerekli bütün çalışmaları yaparak, düzenli aralıklarla müşterilerimize rapor sunuyoruz.

Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi

Ticaret amacı güden bir firma iseniz veya markanızın tanıtımını ön planda tutuyorsanız sosyal medya platformlarında amacınıza uygun hesap oluşturmalısınız. Bir sayfa oluşturarak markanızın reklam ve tanıtımlarını yapabilirsiniz. Story içeriklerinizi markanızın faaliyet alanına göre belirleyip doğru hashtag kullanarak ön plana çıkabilirsiniz. Hedef kitlenize uygun paylaşımlar ile rakiplerinize fark atabilirsiniz. Tüm bu süreçleri doğru yönetmek için de profesyonel destek almalısınız. TeknoMina Bilişim firmamız uzman sosyal medya yönetimi ekibiyle istediğiniz bütün destekleri vermektedir. Bizimle çalışın sizi dünya markası yapalım!

Sosyal Medya Yönetimi Paketleri

Sosyal medya yönetimi alanında destek almak isteyen firmaların, faaliyet alanlarına göre belirledikleri bütçeye göre destek sağlıyoruz. Müşteri ile iletişimde kalarak bütün süreçleri doğru yönetmek ve maksimum fayda sağlamak için gerekli çalışmaları yapan TeknoMina Bilişim uzman ekibimiz ile çalışmalısınız.
Sosyal Medya Yönetimi Paketleri
Sosyal Medya Yönetimi Paketleri
İstanbul`un en iyi uzmanlarını bünyesine katan firmamız, sosyal medya yönetimi hizmetleri alanında rakiplerine fark atmıştır. Çalışmalarımızın kalitesini gören müşterilerimizin yoğun taleplerine cevap veren firmamız, sektörün liderleri arasındaki yerini almıştır. Paket fiyatlarımız da müşteri talepleri doğrultusunda belirlenmektedir. Mevcut hesaplarınız revize edilir, yeni açılan hesaplarda da talebinize göre kullanılır.

En Çok Kullanılan Sosyal Medya Platformları

Şimdi birkaç sosyal medya platformuna gelen bir giriş yapalım;
Facebook– Facebook, dünya genelinde oldukça yaygın kullanılan ve aylık 2 milyar aktif kullanıcıya sahip bir platformdur. Aynı zamanda facebook kullanıcılarının cinsiyet ve yaş dağılımı arasında oldukça tutarlı bir denge bulunmaktadır. Facebook, çok geniş bir kitleye ulaşmayı hedefleyen işletmeler için harika bir platformdur.
Instagram– İçerikleri resim ağırlıklı olan şirketler için Instagram biçilmiş kaftandır. Instagram kullanıcıları ağırlıkla kadındır ve Facebook`a göre daha genç bir kesimdir. Özellikle moda, sanat, ev dekorasyonu ve yaşam tarzı odaklı ürün ve hizmet satan işletmeler için çok uygundur.
Twitter– Dünya genelinde 328 milyon aktif kullanıcısı bulunmaktadır. Twitter kullanıcıları genel olarak haberler ve dünya üzerindeki gelişmeleri takip etmek amacı taşımaktadır. Twitter üzerinde yer alan başlıklarda kendi işletmenizi tanıcı içerikler paylaşarak potansiyel müşterilere ulaşmanız mümkündür.
LinkedIn– Genel olarak iş insanlarının ağırlıkla kullandığı bir platformdur. Şirket türüne ve unvana göre içerik bulabilir, etkileşim ve paylaşım yapabilirsiniz.
Youtube– Google’ın ardından en büyük içerik arama ağı Youtube’dur. Şirket ve ürün tanıtımınız için en doğru sosyal medya platformlarından biridir. Sınırsız video yükleyebilmeniz sayesinde her türlü ürününüzün tanıtımını kolaylıkla yapabilirsiniz.
Pinterest– Instagram gibi görüntü ağırlıklı bir sosyal medya platformudur. Nasıl yapılır, el sanatlı, spor, moda ve beslenme üzerine bir hizmet sunuyorsanız, hemen bir Pinterest hesabı açmalısınız.

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Tekno Mina Bilişim firması olarak, müşterilerimizle 7/24 iletişim halinde çalışıyoruz. Olası aksaklıklara anında müdahale etmek ve süreci sağlıklı yönetmek için bunun gerektiğine inanıyoruz. Yaptığımız çalışmaların sonuçlarını rapor ederek, müşterilerimize detaylı analizleri ile sunuyoruz. Haftalık veya aylık olarak verilen reklamların istatistiklerini paylaşarak, müşterilerimizin bütçelerine uygun gerektiğinde yeniden revize yapıyoruz. 

Raporlama ve Analiz

TeknoMina Bilişim firması olarak yapacağımız sosyal medya yönetimi çalışmalarına başlamadan önce detaylı ön analiz raporu çıkarıyoruz. Varsa eksiklikleri tespit ederek, giderilmesine yönelik yapacağımız çalışmalar hakkında detaylı bilgi veriyoruz. Müşteri onayını aldıktan sonra gerekli çalışmaları yaparak, haftalık ve aylık raporlar halinde müşterilerimize sunuyoruz. Bu şekilde hem müşterilerimizin bütçelerinin en verimli şekilde kullanılmasını sağlıyoruz. 

İçerik ve Metin Geliştirme

TeknoMina Bilişim içerik uzmanlarımız tarafından, firmaların faaliyet alanlarına göre içerikler üretilir, tasarım uzmanlarımca yapılan tasarımlarla birlikte paylaşımlar yapılır. İçeriklere uygun seçilen anahtar kelimeler, meta açıklamaları, etiketler ve kategoriler belirliyoruz. Hashtag ekleyerek, firmanın geniş kitlelere ulaşması adına gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Özgün içerik olmadan başarılı olmak mümkün değildir. Kopya içerik kullanmıyoruz. Aksi taktirde yapılan bütün çalışmalar zarar görür.

İnfluencer İşbirliği

Tanıtım yüzü de denilebilecek sosyal medya fenomenleri ile markanızın tanınırlığını arttıran TeknoMina Bilişim sosyal medya yönetimi uzman ekibimiz, rakiplerinize fark atmanızı sağlar. Geniş kitleler tarafından takip edilen influencer ile markanızın tanınırlığını arttırmak istiyorsanız gerekli desteği verebiliriz. Bizimle iletişime geçen influencerler ile markanızın reklamını yaparak, sosyal medya platformlarında hakkettiğiniz yerde olmanızı sağlıyoruz. Sosyal Medya Yönetimi

TeknoMina Bilişim İletişim

Sosyal medya yönetimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Adres: Merkezefendi Mahallesi, Tercüman Sitesi,  A-3 Blok, Daire:8, 34010 Zeytinburnu/İstanbul
Tel: 0532 069 92 44
Email: info@teknomina.com
Aytaç Kuruyemiş

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski